DLWO

Wijzigen gebruikersnaam / e-mailadres

Aangepast op

Inloggen met een gebruikersnaam van de Open Universiteit eindigend op @student.ou.nl wordt verplicht voor alle studenten. Indien je nog geen gebruikersnaam hebt die daarop eindigt, dan krijg je zodra je inlogt een scherm waarin verzocht wordt je gebruikersnaam te wijzigen: 

In dit scherm kun je het wijzigen nog slechts één keer uitstellen door de knop "Ik wil dit een andere keer doen" te gebruiken. We adviseren je echter de wijziging direct door te voeren zodat je bijv. voor het afleggen van een online tentamen niet in de problemen geraakt als je ervoor gekozen hebt je gebruikersnaam nu niet te wijzigen.

Nadat je op "Opslaan" hebt geklikt krijgt je de mededeling dat je wordt uitgelogd en dat je opnieuw moet inloggen met je nieuwe gebruikersnaam. Het wachtwoord blijft ongewijzigd.

Gedwongen wijzigen van gebruikersnaam

Indien je het hebt uitgesteld, dan word je de volgende keer dat je inlogt gedwongen jouw gebruikersnaam te wijzigen. Je komt dan op een pagina terecht waar je opnieuw moet inloggen.

Nadat je hebt ingelogd kun je je nieuwe gebruikersnaam kiezen.

Zodra de wijziging is doorgevoerd kun je inloggen met je nieuwe gebruikersnaam en je bestaande wachtwoord.
Je ontvangt hiervan een bevestiging op je scherm, maar ook een e-mail op je persoonlijke e-mailadres waarin je nieuwe gebruikersnaam genoemd wordt.

Vorige Handleiding Studiemail
Volgende Handleiding eduroam