DLWO

Microsoft Project

Aangepast op

Voor een aantal cursussen bij de OU heb je als student Microsoft Project nodig. Microsoft Project kan niet meer via Surfspot worden besteld. Studenten die voor hun cursus toegang nodig hebben tot Microsoft Project krijgen deze licentie automatisch toegekend en kunnen Microsoft Project downloaden via office.com. De licentie zal alleen beschikbaar zijn bij lopende inschrijfrechten op één van de cursussen waar MS Project voor nodig is. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende cursussen:

  • Inrichten van projecten (IB3802)
  • Projectmanagement: beheersen van projecten (IB4302)

Er is een web/browserversie van Microsoft Project beschikbaar en een Desktop versie die moet worden gedownload en geïnstalleerd.

Webversie

Alle apps binnen Microsoft 365 zijn te vinden via https://www.office.com. Log hier in met de OU student account (@student.ou.nl). Ook Microsoft Project is hier te vinden.

  1. Aan de linkerkant kun je op "Apps" klikken, hier staan de meeste apps al per categorie
  2. Via "Alle apps" kom je in de volledige lijst op alfabet
Apps | Microsoft 365 - Google Chrome

Na het klikken op "Alle apps" kom je uit op https://www.office.com/apps?auth=2&home=1 waar alles in een lijst te vinden is. Zoek naar de tile voor Project:

Via deze tile kun je gebruik maken van de online versie van MS Project. Echter eerst moet de default PWA site nog worden aangepast.
Zie voor instructie: https://support.microsoft.com/en-us/office/change-your-default-pwa-site-f15cdeb4-296c-4761-b0b0-761185719656

De nieuwe site url van de PWA site is: https://openuniversiteit.sharepoint.com/sites/pwa-students

Desktop versie

Voor het downloaden van de desktop applicatie van Microsoft Project:

  • klik op office.com rechtsboven op je profielfoto en kies  account weergeven
  • klik in het linker menu op Office-apps
  • klik in het linker menu op Apps en apparaten
  • Vervolgens vind je daar een link om Microsoft Project te downloaden en te installeren. Ook daar inloggen met het @student.ou.nl account
Vorige Handleiding Handleidingen en filmpjes
Volgende Handleiding Shared Mailboxen