DLWO

Ik heb Microsoft 365 gekocht via SURFspot

Aangepast op

Als je in het verleden via SURFspot Microsoft 365 gekocht hebt, dan adviseren we je over te stappen op de gratis licentie die je nu krijgt op basis van je cursusinschrijving. Uiteindelijk kun je de licentie via Surfspot niet meer verlengen en moet je dus tijdig je data hebben overgezet naar de Microsoft 365-omgeving die gekoppeld is aan je OU-account. 

Deze toegang behoudt je zolang je een actieve cursusinschrijving hebt. Nadat je geslaagd bent voor je laatste cursus of als de inschrijvingsduur van de cursus is verlopen kun je nog 12 maanden gebruik maken van Microsoft 365.

Je kunt pas gebruikmaken van Microsoft 365 via de Open Universiteit zodra je een gebruikersnaam hebt die eindigt op @student.ou.nl.

Hoe kan ik overstappen van mijn SURFspot Microsoft 365 naar de Microsoft M365 omgeving van de Open Universiteit?

Als je al actief gewerkt hebt in Microsoft 365 met je SURFspot account, dan moet je er zelf voor zorgen dat je je werk deelt met of overzet naar je Microsoft 365 account van de Open Universiteit. Uiteindelijk zul je de licentie via Surfspot niet meer kunnen verlengen en dus tijdig je data moeten hebben overgezet naar de M365 omgeving gekoppeld aan je OU-account.

Om over te stappen naar de Microsoft 365-licentie van je inschrijving moet je je afmelden van de licentie die je via Surfspot hebt gekocht.

Het afmelden dient op alle apparaten en in alle (web)applicaties te gebeuren. Volg hiervoor de onderstaande instructies van Microsoft:

https://support.microsoft.com/nl-nl/office/afmelden-bij-office-5a20dc11-47e9-4b6f-945d-478cb6d92071

Daarna kun je overal opnieuw inloggen met de inloggegevens van de Open Universiteit.

Vorige Handleiding Inlogproblemen na het wijzigen van je gebruikersnaam?
Volgende Handleiding OU-mailbox aanmaken of verwijderen