DLWO

Hoe stel ik een vraag aan een docent?

Aangepast op

Ga eerst in je cursus na welke mogelijkheden de docent of tutor aangeeft om rechtstreeks met hem/haar te communiceren. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden, zoals de Chatberichten of een Discussieforum. Je kunt deze informatie waarschijnlijk vinden via Cursusinformatie - Begeleiding en/of Cursusinformatie - Contact in de cursusnavigatiebalk.

Als de docent of tutor aangeeft dat Chatberichten gebruikt wordt, ga je naar Berichtwaarschuwingen in de  Minibalk om berichten te versturen en ontvangen. Het oranje bolletje geeft aan dat je nieuwe berichten hebt. 

Vragen die relevant zijn voor andere studenten kun je beter stellen in een discussieforum, zodat alle studenten de vraag en het antwoord kunnen zien. Ook hiervoor geldt weer dat je eerst in de cursus nagaat wat de docent of tutor heeft aangegeven.

  1. Klik op het Berichtwaarschuwingen in de Minibalk.
  2. Klik op Chatberichten.
  3. Klik op Groepslijst.
  4. Controleer of je in de juiste cursus zit.
  5. Selecteer de docent aan wie je een bericht wilt sturen.
  6. Klik rechts op het pijltje.
  7. Het is handig als je de docent toevoegt aan je Vrienden.
  8. Type je bericht in het veld.
  9. Klik op Verzenden.

Als je de docent  hebt toegevoegd aan de lijst van Vrienden, kun je de volgende keer via tabblad Vrienden een bericht aan je docent sturen zonder de naam van de docent te hoeven zoeken in de Groepslijst.

Helaas toont Postvak IN alleen de berichten die je ontvangen hebt, en kun je niet meer nagaan welke berichten je zelf verstuurd hebt, tenzij je een antwoord hebt ontvangen op je bericht.

Vorige Handleiding Waar kan ik een notificatie per e-mail van krijgen?
Volgende Handleiding Hoe voeg ik mijn docent of tutor toe aan mijn Vriendenlijst?