DLWO

Wat is het tentamen voor mijn cursus?

Aangepast op

Je sluit elke cursus af met een tentamen. Dit kan een digitaal groepstentamen (DGT), een digitaal individueel tentamen (DIT), een mondeling tentamen, een bijzondere verplichting zoals een opdracht of een combinatie van tentamenvormen zijn.

In de cursusbeschrijving op Studieaanbod en in het opleidingsschema in de studiegids zie je hoe en wanneer de cursus getentamineerd wordt. Op onze website, sectie Informatie over studeren vind je de relevante informatie over tentamens.

Ook in de cursus staat aangegeven wat het tentamen inhoudt. Daar vind je vaak ook de beoordelingscriteria als het een bijzondere verplichting betreft of oefententamens als het een DGT of DIT tentamen is. Je kunt deze informatie vinden in het Cursusinformatie menu en de cursusintroductie pagina.

  1. Klik op Cursusinformatie in de cursusnavigatiebalk.
  2. Er verschijnt een nieuw scherm. Klik op Tentamen.

De cursus start meestal met een 'Cursusintroductie' pagina. Dat is een pagina waar in het kort de kenmerken van de cursus aangegeven worden. Deze pagina staat meestal in het eerste onderdeel. Het kan zijn dat de docent de titel van die pagina aangepast heeft. Onderstaande schermafdruk zal daarom afwijken van hetgeen je in de cursus ziet.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Open het eerste onderdeel en klik op de Cursusintroductie pagina.
  3. In de paragraaf Tentamen staat kort beschreven wat het tentamen inhoudt.

Alle relevante informatie over tentamens en aanmelden voor tentamen vind je op onze website in de sectie Informatie over studeren.

Vorige Handleiding Hoe weet ik wat het goede antwoord is bij een zelfevaluatie?
Volgende Handleiding Hoe pas ik de lettergrootte van de tekst aan?