DLWO

Ik vind mijn cursus niet, wat kan ik doen?

Aangepast op

Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor je de tegel van je cursus niet ziet op het dashboard:

 • Je hebt je nog niet ingeschreven voor de cursus en/of je hebt je niet aangemeld voor de cursus.
 • Je bent ingeschreven in veel cursussen, waardoor je de tegel niet direct ziet.
 • Je hebt ingeschreven voor een bepaalde cursus, maar de docent heeft ervoor gekozen de cursusinhoud via een andere tegel aan te bieden.
 • Er is iets anders aan de hand. Neem in dat geval contact op met Service en Informatie.

Je bent nog niet ingeschreven

Meer informatie over aanmelden voor een opleiding en cursus vind je in Informatie over Studeren.

Meer informatie over Studeren bij de Open Universiteit
 1. Je dient je eerst aan te melden en toegelaten te zijn voor bachelor- en masteropleidingen voordat je kunt inschrijven en aanmelden voor een cursus. Ga naar de opleiding van je keuze in Studieaanbod en klik op Aanmelden.
 2. Ga naar Studieaanbod, kies je cursus en klik op Aanmelden.

Indien nodig kun je contact opnemen met een Studieadviseur via de knop Studieadvies bij de pagina over de opleiding of via de pagina Aanvragen van studieadvies.

Aanmelden voor een opleiding via Studieaanbod
Aanmelden voor een cursus via Studieaanbod

Hoe vind ik mijn cursus?

Het tabblad 'Alle' op het dashboard van de leeromgeving toont maximaal 20 cursussen. Als daar veel cursussen staan, is het wellicht handiger om de andere tabbladen te gebruiken. Welke tabbladen je ziet hangt af van je cursus. Je zult in ieder geval een tabblad zien met een nummer. Dit nummer duidt het academisch jaar aan. In het voorbeeld zie je een tabblad 2223 voor vaste cursussen uit het academisch jaar 2022 - 2023 en een tabblad 2327 voor variabele cursussen die vanaf 2023 zijn aangeboden. Je kunt ook een tabblad 'Vastgepind' zien als je curssussen 'gepind" hebt, waardoor ze bovenaan de lijst verschijnen.

 1. Ga met de muis over een tegel en klik dan op de drie puntjes (Vastpinnen).
 2. Klik op Vastpinnen.
 3. Aan de pin zie je dat de cursus 'Vastgepind' is.

Je kunt ook zoeken naar cursussen.

 1. Klik op Selecteer een cursus in de Minibalk.
 2. Als de lijst korter is dan 20 cursussen zie je de gehele lijst, maar kun je niet zoeken. Bevat de lijst meer dan 20 cursussen dan zie je boven aan de lijst een zoekvenster met een loepje. Type de cursusnaam in het veld.
 3. Klik op het loepje. Als je ingeschreven en aangemeld bent, zou je cursus hier moeten verschijnen. Zo niet, ga dan na of je ingeschreven bent.
 4. Je kunt de cursus Vastpinnen door op de pin te klikken.

Ik verwacht een tegel of cursustitel die ik niet kan vinden

In sommige gevallen kiest de docent ervoor om de cursusinhoud van meerdere cursussen te combineren in één andere cursus of portaal. Het kan dan voorkomen dat je inschrijft voor een bepaalde cursuscode, maar de tegel of titel van die cursuscode niet ziet. Je zult dan een andere tegel of andere titel zien waar je toegang toe hebt.

Ik zie tegels voor cursussen waarvoor ik niet heb ingeschreven

Het kan ook zijn dat je door de inschrijving voor een bepaalde cursus toegang krijgt tot andere cursussen of portalen, waardoor je tegels ziet waarvoor je niet hoeft in te schrijven. Zo krijg je altijd toegang tot Studiecoach en waarschijnlijk ook tot het Opleidingsportaal.

Vorige Handleiding Wat betekenen de nummers op de tabbladen in Mijn cursussen?
Volgende Handleiding Waar staat het rooster?