DLWO

Hoe markeer ik discussieberichten als gelezen?

Aangepast op

Berichten worden als gelezen gemarkeerd als je het bericht opent. Je kunt ook handmatig berichten als gelezen markeren. Hoe je dat doet, varieert echter met de inrichting en weergave van het discussieforum. De standaardinstelling is de Leesweergave. Je kunt ook kiezen voor de Rasterweergave. In deze handleiding leggen we uit hoe je in deze weergaven ongelezen berichten vindt en markeert als gelezen.

Aangezien de docent het discussieforum op meerdere manieren kunt inrichten en je zelf een deel van de weergave kunt bepalen, kan het zijn dat de schermafdrukken niet overeenkomen met hetgeen je in je cursus ziet.

Ongelezen berichten tonen

 1. Klik op Discussies in de cursusnavigatiebalk.
 2. Je komt op de pagina Lijst met discussies. Je kunt Filteren op: Ongelezen. Klik op Ongelezen om de status aan te passen. Het filter is actief als het in blauw weergegeven wordt en onderstreept is. In de schermafdruk is het filter niet actief en zie je alle berichten en dus ook het discussieonderwerp Kennismaking waar nog geen berichten geplaatst zijn.
 3. Bij het discussieonderwerp staat aangeven hoeveel discussiedraden (threads) zijn gemaakt, hoeveel berichten (Publicaties) de discussiedraad bevat en wie als laatste een bericht heeft geplaatst. Tussen haakjes staat het aantal ongelezen berichten, ongeacht of je filtert op ongelezen berichten.
 4. Klik op Ongelezen publicaties weergeven voor ... (het cijfer tussen haakjes).
 5. Een nieuw venster opent, gefilterd op Ongelezen berichten.
 6. Bij de discussiedraad is aangegeven hoeveel ongelezen berichten er zijn. Je ziet dat ook aan de blauwe lijn links. Klik op Ongelezen om de berichten te lezen.
 7. De berichten worden getoond. Initieel wordt dit links aangegeven met een blauwe lijn. Deze lijn verdwijnt na enige tijd en berichten worden automatisch als gelezen gemarkeerd.
Lijst met discussies met ongelezen berichten.

Als het filter Ongelezen blauw en onderstreept is, is het actief en zie je alleen discussieonderwerpen met ongelezen berichten.

Hetzelfde discussieforum met gefilterd op Ongelezen berichten.

Leesweergave

 1. Je ziet nu de betreffende discussiedraad, met Filteren op: Status: Ongelezen.
 2. Klik op Ongelezen om de ongelezen berichten te lezen. Hierdoor worden de ongelezen berichten  ze automatisch als gelezen gemarkeerd.
 3. Je kunt ook het pijltje uitklappen naast de titel van de discussiedraad en klikken op Alle publicaties als gelezen markeren.
Voorbeeld van onderwerp met twee ongelezen berichten.

Rasterweergave: thread

De discussiedraad wordt in tabelvorm of raster weergegeven. Initieel wordt de gehele discussiedraad (thread) getoond. Ongelezen berichten zijn vetgedrukt weergegeven.

 1. Klik op Als gelezen markeren om alle berichten als gelezen te markeren.

of

 1. Zet een vinkje bij individuele berichten of in de bovenste rij om alle berichten als gelezen te markeren.
 2. Klik op Als gelezen markeren.

Rasterweergave: zonder threads

De discussiedraad wordt in tabelvorm of raster weergegeven. Initieel wordt de gehele discussiedraad (thread) getoond. Ongelezen berichten zijn vetgedrukt weergegeven. Het is ook mogelijk om alleen ongelezen berichten te tonen.

 1. Klap het menu Weergeven open en kies Zonder threads, Alleen ongelezen.
 2. Klik op Toepassen.
 3. Klik op Als gelezen markeren. om alle berichten als gelezen te markeren.

of

 1. Zet een vinkje in de bovenste rij en klik Als gelezen markeren.

 

Vorige Handleiding Hoe bepaal ik van welke discussies ik een notificatie krijg?
Volgende Handleiding Wat is het verschil tussen een Test en een Zelfevaluatie?