DLWO

Hoe kan ik de resultaten en feedback op een test bekijken?

Aangepast op

Je kunt de resultaten van de test op twee manieren bekijken: via de test in de cursusstructuur en via het widget 'Bekijk je feedback op' op het cursusdashboard.

Echter, het hangt af van de instellingen van de test en het type vragen of en wanneer je feedback krijgt. Een docent kan ervoor kiezen om per vraag feedback te geven, algehele feedback te geven en al dan niet te tonen wat het juiste antwoord is. De docent kan ook bepalen dat de resultaten pas op een later tijdstip getoond wordt. De docent bepaalt hoe de Algehele score berekend wordt over pogingen. Dat kan op meerdere manieren en hoeft niet het gemiddelde te zijn van alle pogingen.

Je kunt de terugkoppeling en juiste antwoorden sowieso pas zien nadat je de test volledig hebt ingevuld EN hebt ingediend en niet direct na het beantwoorden van een vraag. Meestal zul je direct na het indienen de resultaten kunnen bekijken en kun je naderhand naderhand de resultaten opnieuw bekijken, tenzij de docent heeft ingesteld dat er geen feedback getoond wordt of dat feedback op een later moment getoond wordt.

Als de test open vragen bevat krijg je geen automatische feedback. Het kan zijn dat de docent op een later tijdstip feedback geeft op open vragen.

Via de cursusstructuur

 1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
 2. Ga naar de test die je wilt bekijken.
 3. Naast de titel van de test staat je Algehele score.
 4. Klik op Inhoud van de activiteit om deze sectie in te klappen of klik op Ga naar Feedback om naar de 'Mijn werk' sectie te gaan.
 5. In de 'Mijn werk' sectie zie je wanneer je een poging hebt ingediend, wat de score is en kun je de details van de testresultaten bekijken.
 6. Klik op Testresultaten om de details van de testpoging te zien. In dit geval heeft de docent ingesteld dat je het goede antwoord ziet en krijg je feedback per vraag.
Via de test in de cursusstructuur kun je de resultaten van je testpoging bekijken.
 1. Klik op Volledige evaluatie om na te gaan hoe de algehele score wordt berekend. In dit geval wordt je laagste score getoond als algehele score voor de test.
 2. Klik op Test starten als je de test opnieuw wilt invullen.
In de tabel Volledige evaluatie wordt aangegeven hoe de Algehele score berekend wordt.

Via het widget 'Bekijk je feedback op'

 1. Ga naar het Dashboard van je cursus.
 2. Klik op Tests in het widget 'Bekijk je feedback' op.
 3. Klik op Bij poging van de test waarbij je de feedback wilt zien.
 4. Klik op de Poging waarvan je de resultaten wilt bekijken.
 5. Voor deze test geeft de docent feedback per vraag.
 6. Voor deze test heeft de docent ingesteld dat je het goede antwoord kunt zien.
Achteraf kun je via het widget feedback bekijken bij een ingevulde test.
Vorige Handleiding Hoe weet ik wat het goede antwoord is bij een test?
Volgende Handleiding Hoe weet ik wat het goede antwoord is bij een zelfevaluatie?